RSS

Čaj za promuklost, kašalj i čaj za bronhitis

14 феб

Promuklost je simptom koji se javlja najčešće kod upale glasnih žica ili grla ili zbog čvorića (polipa) na glasnim žicama.

Kašalj je jedan od simptoma drugih bolesti, a ne pojedinačna bolest. Nastaje najčešće zbog oboljenja ždrela i grkljana, dušnika i dušnica (bronhija) i oboljenja pluća. Razlikujemo: Suv, vlažan i zreo kašalj kao nastavak vlažnog. Kašalj najčešće nastaje zimi, od zamora, slabosti ili nazeba, tj. Pada imuniteta u hladnim danima.

Savet za bolesnike je mirovanje, odmor, da piju što više sluzavih čajeva, u koje možete dodati med ili sok od isceđenog limuna. Za ishranu se preporučuje laka, dijetalna, kašasta, sluzava hrana. Savet je da se bolesnik inhalira bar 3 puta na dan., tj. Da se udiše para od eukaliptusa ili borovog ulja.

Bronhitis je najčešće proširena infekcija na bronhije, koje je nastala kao posledica infekcije iz grla i nosa. Obično je praćen temperaturom u trajanju od par dana i kašljem sa iskašljavanjem.

Osobi koja ima bronhitis se savetuje ležanje, da pije što više čajeva, pržen šećer u mleku, da izbegava pušenje i začinjenu hranu (ljutu i slanu).

Preporučuju se sledeće vrste čajeva: divlja nana, žalfija, bokvica..

Advertisements
 
Коментари су искључени на Čaj za promuklost, kašalj i čaj za bronhitis

Објављено од стране на фебруар 14, 2012 in Cajevi za organe za disanje

 

Ознаке: , , , , , , , , ,

Затворено за коментаре.

 
%d bloggers like this: